رسانه های کانادایی از تهران درمورد house of cards می نویسند

ساخت وبلاگ

در راستای پست دیروز، پنجشنبه 13 اکتبر 2016 رسانۀ برخطِ The Star کانادایی وابسته به بزرگترین روزنامۀ کانادا، در مطلبی به قلم ناصر کریمی و جان گمبرل از نمایشِ سریال house of cards در ایران نوشت.

این مطلب که به شدت هوشمندانه و با در نظر گرفتنِ تمام زوایای ممکن -از اختلافات فرهنگی میان ایران و آمریکا به زبان ساده تا موضوع کپی رایت- نوشته شده، از 2 شهروند ایرانی با نام و نشان هم فکت آورده است.

قریب به چهل سال است که بلندگوهای تندروی ایرانی، از آمریکا به عنوان شیطان بزرگ نام می برند؛ حال می گویند که house of cards سیاست کثیف و چهرۀ آمریکا را به خوبی نشان می دهد.

تصویر مردم در حال رای دادن به آندروود

حکومت ایران تلاش خیلی زیادی کرده تا فرهنگ آمریکایی را از ایران دور نگاه دارد، اما حالا انگار از نمایش فریبکاری های فرانک آندروود در سریال house of cards برای ایرانیها خوشحال است.

رسانه های تندروی ایران بر این نکته تاکید می کنند که این، حقیقتِ آمریکا و چهرۀ واقعی اش است.

محمد کاظمی، دانشجوی مکانیک دانشگاه آزاد تهران می گوید: این سریال چهرۀ کثیفِ سیاست در ایالات متحده آمریکا را نشان می دهد. آنها هر کاری می کنند تا به قدرت برسند.

هر شب ساعت 11، شبکۀ نمایش این سریال را با دوبلۀ فارسی به روی آنتن می برد؛ سریالی که آن را "خانۀ پوشالی" یا "Straw House" ترجمه کرده اند. نمایش این سریال از اواخر ماهِ سپتامبر در ایران و از جایی که آندروود، فضای خانه (کاخ سفید) را به نفع اکثریت مسموم می کند، آغاز شده است.

پخش سریال house of cards در ایران، نشاندۀ این مطلب است که چیزی در این کشور در حال تغییر است. کشوری که در آن برنامه های آمریکایی [به طور رسمی] به شدت کمیاب است و مسئولین امر در آن دائما از فرهنگ غربی انتقاد می کنند و آنها را منحط و غیر اسلامی می دانند. حکومت، وبسایت های بی شماری را فیلتر کرده است اما در ارتباط با دیش های ماهواره ای، سخت گیری کمتری می شود. بسیاری از ایرانیان، خصوصا جوانان، سریال ها و فیلم های خارجی را از طریق اینترنت یا دی وی دی های غیرقانونی که به طور گسترده ای توسط دست فروشان توزیع می شوند، نگاه می کنند.

فرناز رحیمی، دانش آموز 17 سالۀ مقطع دبیرستان می گوید که فکر می کند نمایش house of cards از تلویزیون، تنها می خواهد اثبات کند که سیاست های آمریکا چقدر کثیف هستند.

او می گوید "برای من این شانس وجود داره که اوقات فراغتم رو با یه سریال خوب بگذرونم. شاید این شانس برای تلویزیون هم به وجود اومده که مخاطبان ایرانی رو به تلویزیون های ایرانی جذب کنه".

روابط ایران و آمریکا از همه نظر تقریبا قطع هستند و مشخص نیست آیا کپی رایت این مجموعه خریداری شده است یا خیر. نتفلیکس، ناشرِ house of cards بدون اشاره به موضوع پخش این سریال در ایران تنها به این اعلان بسنده کرد که هیچ قراردادِ جهانی ای برای فروش house of cards بسته نشده است.

صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از نمایش این سریال خوشحال است اما همۀ آن را هم نشان نخواهد داد.

این سریال با توجه به حساسیت های اسلامی، اتفاقات میانِ فرانک آندروود و خبرنگار جوان سریال -زویی بارنز- را حذف کرده است.

شانزده شب در زیر چراغ ماه با علیرضا میبدی...
ما را در سایت شانزده شب در زیر چراغ ماه با علیرضا میبدی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7cafeneshin9 بازدید : 148 تاريخ : پنجشنبه 29 مهر 1395 ساعت: 8:56